Om

Vision

Naturen som terapi, Vitamin N, De Grønne Oplevelsesværdier … kært barn har mange navne, og naturen har mange gode egenskaber.

Min tanke med Din Fiskeguide er, at give børn, unge, voksne, familier, kolleger og forretningsforbindelser, unikke muligheder for at komme ud i naturen på en nyttig måde.

En god oplevelse skal kunne mærkes og føles, og tilføre tilstrækkelig værdi for deltagerne, så det giver mening at fortælle historien videre … til andre som har brug for en vitaminindsprøjtning.

Mission

Din gruppe tilbydes unikke, hyggelige, spændene, lærerige og interessante oplevelser som lystfisker på Øresund.

Vi ser, hører og ikke mindst mærker naturen på en meget nærværende og intens måde. Vi kommer godt omkring det at nyde livet, sammen med nogle af de vigtigste mennesker i dit liv.

Jeg har skitseret nogle pakkeløsninger i de forskellige temature. Måske passer temaerne ikke ind i dine tanker. Men skriv eller ring til mig, og lad mig høre dine ideer.

Bjarne Poulsen

Siden jeg har kunnet holde på en kniv har jeg snittet pinde. Nogle pinde er blevet brugt som primitive fiskestænger, sammen med noget garn og en krog med en orm på. Og det er nok sådan, at mit fiskeri startede.

Inden jeg vidste at der var turbåde i Danmark, har jeg fisket fra turbåde i Sverige. Inspirationen var en artikel i Napp & Nytt, hvor turbåden Vandia i midten af 70’erne var på jagt efter stortorsk ved Ven i Øresund. Men da mine forældre flyttede til Helsingør i slutningen af 70’erne, fandt jeg ud af at der også var turbåde i Danmark, og så var jeg fast gæst på M/S Tina med skipper Svend Bülow ved roret.

Som stor knægt deltog jeg i Sportfiskarnas ugelange havfiskecamp i Kattegat. Vi var vel 12-15 raske gutter som gik til den, og vi fangede over 30 forskellige arter på hele campen. Jeg glemmer aldrig den flotteste fisk jeg fangede: En blåstak. Farvemæssigt vel nok den mest imponerende fisk man kan fange på vore breddegrader.

Siden er det blevet til rigtig mange fisketure og forskellige fangster i galgen. Ikke bare fra turbåd men også på kysten efter havørred, i søer og elve efter gedder, aborrer, stallinger og bækørreder, på havet med trolling efter laks og ikke mindst fra kajak efter havkat og flynder i Nordnorge.

Naturligvis er jeg certificeret lystfiskerguide under Danmarks Sportsfiskerforbund og Aktiv Danmark, og naturligvis støtter jeg aktivt Fishing Zealand i de projekter jeg kan komme til.

Knæk & Bræk
Bjarne Poulsen

Certificeret dansk fiskeguide

Din Fiskeguide - Kursusbevis-certificeret-fiskeguide


I slutningen af 2013 holdt Danmarks Sportsfiskerforbund kursus, for certificering af landets første lystfiskerguider. Kurset blev afviklet efter standarder for guider under Aktiv Danmark. Foruden det at fiske og kende til metoder, grej, lovgivning o.s.v., har deltagerne på overbevisende måde vist kompetencer inden for det at:

  • Bedrive selvstændig guidevirksomhed og netværke med relevante samarbejdspartnere
  • Skabe gode oplevelser for turister og gæster
  • Være god til at knytte professionel relation til turister og gæster
  • Fungere som en stærk formidler
  • Være pædagogisk forankret i sin tilgang til at guide i forskellige fiskeformer
  • Tænke professionelt omkring egen virksomhed og eget virke
  • Certificeringen gives kun ved bevis på førstehjælp og ren straffeattest
  • Certificeringen giver tilladelse til at arbejde med børn og unge under Danmarks Sportsfiskerforbund.

Se mere om Danmarks første fiskeguidekursus her.

Se mere om Danmarks Sportsfiskerforbund her.

Se mere om Aktiv Danmark her.

Din Fiskeguide - Børneattest
Din Fiskeguide - Førstehjælp
Din Fiskeguide - EPP2